Aralık 18, 2009
sén hiç mérdüm-i didé qördün mü?
Ders dinLemeye çaLı$an, Lakin yorgunLuktan ortada dönen geyik muhaßßetini aLgıLayamayan kızımızın gözü tahtada yazan o iki keLimeye takıLır ve ßa$Lar hikaye..

AstiğmatLı gözLeriyLe zorLanarak okuduğu asLında ßir tamLamadır ve farsçadan geLmektedir;

-Hocam merdüm-i dide ne demektir?
-AnLamı gözßeßeğidir.
ßeLki de kızın hayatında saßit kaLaßiLecek iLk ve son ßiLgiyi vermi$tir o an o adam..

DersLik kapısının hemen önünde; kız teLefonLa uğra$ırken arkada$Larından ßiri sorar ne yaptığını. "Hayatımda anLamı oLan ßirine sıfat ßuLdum sonunda." der. Saf, masum ßir sıfat ßuLma oyununun içindedir.. Ya da O öyLe sanmaktadır..

Sahne deği$ir..

Çekyatta oturan oğLan doLanır ßeLine sevdiceğinin*, kız teLefonundaki kaydı ßuLur; güLümser gözünün içine ßakarak, gösterir o an..
-AnLamını sen ßuL.

Sahne deği$ir..

Öğrenmi$tir deLikansız tamLamanın anLamını, verecek cevaßı da yoktur ßu jeste. Sevindiğine, muLu oLduğuna inandırır..


GünLer, haftaLar, ayLar geçer.. Araya ayrıLık, kuLaktan doLma ßirçok yaLan çirkin ithamLar girer.. SahneLer sayısız kere deği$ir..

DeLikansızın parmakLarından çıkan ßir cümLeye rastLar ve $ok geçirir kız;
"Sen hiç merdüm-i dide gördün mü?" demektedir yeni sevdiceğine.* Yeni geLin hanım kızımız tam da ßekLediği gißi kendisinin verdiği tepkiyi vermi$tir i$te; ßiLmemektedir haLiyLe. İkinci cümLe döküLür deLikansızın eLLerinden;
"Ara$tır ßakaLım neymiş?"

Kız anLamı ßuLur ßuLmasına Lakin, hikayesini ßiLmez. Tanrım ne romantik ßir sevgiLi ßuLmu$tur kendine.. O kadar romantiktir ki o adam; gerçekten romantik oLan $eyLeri, vaktiyLe önemLi oLmu$ ve kendisine adanmı$ $eyLeri pe$ke$ çekmektedir acımasızca..


Sahne deği$ir..

VaktiyLe sevgiLisine isim seçtiği tamLamayı ßir kağıda yazar kız; ßüyük ßüyük harfLerLe. Her $eyin ßiriktiği sandığa uzanır ve içine ßırakır. ßırakır ki onca zaman geçirdiği deLikansızın, sormaya ve dinLemeye tenezzüL etmeyen ama her fırsatta saf ßir sevgi ßüyüttüğünü iddia eden o ki$iLiksizin sureti kaLsın ßir kö$ede. Vakti geLip de pi$man oLduğunda tüm sözLerinden, -taßi o kadar cesareti oLursa ßir gün- gözüne sokuLacak iLk hatası ßu oLsun!


*yeni sıfatLar üretsen ßari..
posted by Jaérn. @ 14:07  
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home
 
 
 

qénéLdé özéLdé
ßana daiR.


ßastét
tüßinqén, aLmanya.
vé dévaMı..

tükétiLmi$ sayfaLar.
ßüyütéç..
Hayata ßağLan..