Ocak 07, 2007
caNıM istéMiyor..
Havardan oLsa gerek.. Evet evet, ßu kapaLı, ßoğucu, soğuk havaLardan keyifsizLiğim.. "Canım hiçßir $ey istemiyor." diyordu vakti zamanında ßiriLeri, oLaßiLir mi acaßa diyordum.. Yani ßir insanın canı mutLaka ßi$eyler istemeLiydi ßana göre. İstemeyeßiLiyormu$. Ya$Lanıyorum sanırım..

###

-Yüzündeki nedir öyLe? diye sordu adam.. Kadın istem dı$ı;
-ßiLmem dedi..
ßiLiyordu oysa yıprandığını, eskidiğini, yüzündeki $eyin derin ßir çizgi, ya$anmı$ acıLarın izi, hayata dair kurtuLamayacağı ßir deLiL oLduğunu.. KaLktı, umursamaz görünmeye çaLı$arak saLon duvarının yarısından çoğunu kapLayan dev aynaya yakLa$tı. ßu eve iLk ta$ındığında o aynayı oraya neden astırdığını hatırLadı; severdi kendine ßakmayı, doyamazdı.. $imdi, ağır ßir ta$tı ayakLarında aynaya yakLa$ıyor oLmak..
ßaktı. SakLanamayacak kadar ßeLirgindi o iz, o hayat, o yıLLar.. Emin oLmak için sordu; kastetiği o derin izLer miydi, yoksa ßa$ka ßir $ey mi?
-Hangisi? dedi korkarak. Sesi titriyordu ama ßeLLi etmemeyi öğrenecek kadar ustaLa$mı$tı sahneLerde..
-$u. dedi adam. ßurnunun yanından dudağının yanına inen $eyden ßahsediyorum.

DizLerinin titrediğini hissetti kadın, oLmamaLıydı, ßu sahne ya$anmamaLıydı.. Durdu. Önce aynaya, sonra adama ßaktı. Tek ßir $ey söyLedi; hayatının ßurda durmasını ümit ederek;
-ßana hediye ettiğin tek $ey, sana tanıdık geLmiyor mu?

###


Hiçßir $ey; canım seni ßugün istemiyor..
posted by Jaérn. @ 16:56  
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home
 
 
 

qénéLdé özéLdé
ßana daiR.


ßastét
tüßinqén, aLmanya.
vé dévaMı..

tükétiLmi$ sayfaLar.
ßüyütéç..
Hayata ßağLan..