Aralık 14, 2007
ßir fiLmin asıL anLattıkLarı..
HoLLywood fiLmLerinden neden haz etmediğimi ßir kez daha anLamı$ ßuLunmaktayım.. Nedeni $u sayın okuyucu; her $ey ama her $ey hayaL edeßiLeceğinizden daha kusursuz.. KadınLar, erkekLer, iLi$kiLer, sorunLar ßiLe kusursuz.. KıskançLık duymaktan ho$Lanmıyorum.

AnLatıLan hayatı yakaLamamızın imkansızLığının farkında olmakLa ßirLikte neden en azından paraLeL iLerLeyeßiLecek ßir hayatımız oLmadığını sorguLuyorum.. Örnek oLarak, yukarıda saydığım ßirkaç aLt ßa$Lığı değerLendireLim;

KadınLar: FiLmLerde gördüğünüz tüm kadınLar -özeLLikLe esas kız taßir ediLenLer- mükemmeLdir. Ekranın orta yerinde, az sonra "Kainat GüzeLi" tacını takacakmı$ gißi ßeLiriverirLer.. GüzeLLikse güzeLLik, sempatikLikse sempatikLik.. Ne oLursanız, ne kadar güzeL oLursanız oLun; asLa aynı etkiyi yaratamayacağınız gerçektir.. Çok $ık giyinirLer; sorun $u ki ekrandaki kadının üzerinde gördüğünüz herhangi ßir $eyden sizde ßirkaç tane vardır ve nedense satın aLdıktan sonra giymediğiniz diğerLerinin arasında duruyorLardır. Ve diğerLeri, herhangi ßir fiLmde, herhangi ßir kadına ßakıp iç geçirirken üzerinde gördükLerinizLe ßüyük öLçüde aynıdır.
HaksızLık!


ErkekLer: Yine aynı $ekiLde fiLmLerdeki tüm erkekLer -özeLLikLe esas oğLan taßir ediLenLer- kan ve etten değiL, karizma ve özgüvenden oLu$mu$ gißidir. MükemmeL güLerLer, eLLeri her zaman temiz ve ßakımLıdır.. YoLda görüp "Kroya ßak, üstündekini çok aramı$ mıdır?" diye daLga geçeßileceğiniz türden ßir $eyLer giymi$ , herhangi ßir yere yasLanmı$, eLindeki içki kadehiyLe güLümsemektedir.. O an öyLe ßir erkeğin yanında oLmak isteyeßileceğiniz gerçeği kar$ı konuLmazdır..

İLi$kiLer: Tüm fiLmLerde a$kLar sorunsuz ya$anır.. Hiçßir sorumLuLuk duygusu yokmu$ gißi.. KarakterLer a$ık oLur, mükemmeL vakit geçirir, sevi$ir, eğLenir ve sürekLi güLerLer.. Dü$ünüLmesi gereken ßir hayat, faturaLar, işLer yok gißidir ve kıskançLıktan çatLamanız için ßa$Lı ßa$ına ßir neden te$kiL edeßiLir.. Oysa ki gerçek hayatta ne iLi$kiLer ßu kadar sorunsuzdur ne de a$ıkLar ßu kadar rahat.. FiLmLerde hayat hep kendiLiğinden akıp gidiyormu$ gißidir; karakterLerin yapması gereken tek $ey "ya$amak"tır.
HaksızLık!


SorunLar: Sorun? AsLında ciddi sorunLar oLu$turuLan sahneLer görme-me-miz imkansızdır. Çünkü sevgiLi senaristin oyuncuLara "ßak ßenim hayatım kusursuz; asLa ßu kadarına sahip oLamayacaksın.." imajı çizdireßiLmesi için ßir parça sorunun çorap söküğü gißi kendiLiğinden(!) ortadan kaLkması gerekir.. SorunLar gerçektir, sonuçLar yaLan. ßir fiLmde canLandırıLan durum, hayatımızLa kıyasLadığımızda çok daha ağır tepkiLer vereßiLeceğimiz türdendir ancak karakterLer ßunu ya$ar; üstüne mükemmeL ßir hayata sahip oLarak maziye gömerLer.. ßizse; hiçßir $eye sahip oLamadığımız gißi aksine her geçen gün daha ağır küfürLer savurmaya ßa$Larız hayata..
HaksızLık!



HoLLywood fiLmLerinden ve yarattığı karakterLerden uzak durmam gerektiği kanısındayım..
Aski takdirde iLi$kimi zedeLeyeßiLir, ki$iseL ßakımLa kafayı yiyeßiLir, her an eLimde aynayLa doLa$maya ßa$LayaßiLir, hayatımın erkeğini hiç oLmadığı ßiri gißi görünmeye zorLayaßiLirim..
Evet, evet..
En hayırLısı HoLLywood'dan uzak durmam sayın okuyucu.
ßağımsız sinema ruLez.
Size iyi seyirLer.
posted by Jaérn. @ 22:41  
1 Comments:
  • At 03 Ocak, 2008 07:34, Anonymous Adsız said…

    İşte bu yüzden Hollywood filmleri yaklaşık 2 saat, seninki bir ömür..

     
Yorum Gönder
<< Home
 
 
 

qénéLdé özéLdé
ßana daiR.


ßastét
tüßinqén, aLmanya.
vé dévaMı..

tükétiLmi$ sayfaLar.
ßüyütéç..
Hayata ßağLan..