Ağustos 09, 2008
ßuradan ßa$ka ßir yérdé..
Çok uzun ßir yoL ßu, çok engeßeLi. Çoktan seçmeLi soruLar gißi. Tek ßir doğruya çıkmaLı patikaLar. ßa$ka ßir gökyüzü hayaL ediyorum, farkLı yüzLer.. ßirßirinden ßağımsız etnik grupLar, 6 ay gece de oLaßiLir; sonsuza dek gündüz de; hiç farketmez.. İnsanLarın ßirßirLerini didikLemekten ßa$ka i$ ßiLmediği ßu toprakLardan, uğrunda öLecek kadar sevsem de ßıktım.
Kimse ßeni tanımasın, ßi tanı$ıkLığımız oLmasın hiçßiriyLe. ßir göLge gißi ya$ayayım araLarında.. Kendi kendime ve kendimLe kaLayım ömrümün son demLerinde, tadıma ßakayım fütursuzca, saçLarımı ok$ayayım; tıpkı kanayan yanLarımı sarı$ım gißi, ßiraz da mutLu oLayım kendimLe. Tek ki$iLik çoğuL ßir iLi$ki oLurdu heraLde..

TahminLer üzerine kuruLu hayatLarımız. Kimse 5-1o yıL sonrasından emin konu$amıyor. "ALLah izin verirse / kısmet ederse.. " diye ßa$lıyor cümLeLer. Niye dönüp doLa$ıp görmediğimiz, duymadığımız, kokusunu aLamadığımız, çoğu zaman unuttuğumuz; sıkı$ınca varLığını hatırLadığımız ßir kutsaLa ßağLıyoruz ki yarınımızı? Neden izin vermesin ya da neden kısmet etmesin ki? Garezi mi var? Yapmak istediğin için eLinden geLeni yapar, kartLarını doğru yerde ve zamanda oynarsan istediğini eLde edersin zaten, ßundan O'na ne ki.. Eminim hiçßirimizi saLLamıyor ßu konuda.

KartLarımı doğru oynayıp sonsuza kaçmak istiorum o yüzden. Midem ßuLanıyor gördükLerimden, $ahit tutuLdukLarımdan.. KaLaßaLıkLar içinde sadece kendimLeyim çoğunLukLa.. Ne farkeder ki..
Ama ßiLiyorum, ßurada açmı$ oLsam da gözümü, kapatı$ım ßurada oLmayacak.. ßa$ka ßir gökyüzü aLtında, sonsuz dü$Lerim, taptaze ruhum ve çoğuLLuğumLa ßa$ka ßir diyarda, ßamßa$ka ßir dünyaya açacağım gözLerimi; kapatarak.
Demek istediğim; ßuradan ßa$ka ßir yerde öLeceğim, evet.

posted by Jaérn. @ 11:25  
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home
 
 
 

qénéLdé özéLdé
ßana daiR.


ßastét
tüßinqén, aLmanya.
vé dévaMı..

tükétiLmi$ sayfaLar.
ßüyütéç..
Hayata ßağLan..